Evo detalja

Foto - Turistička zajednica Varaždinski bregi postavila jedanaest interpretacijskih ploča

Turistička zajednica Varaždinski bregi

Objavljeno: 09.11.2023. 08:53

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 08:53

Jučer je u sklopu prve faze projekta Turistička zajednica Varaždinski bregi, Putevima povijesti - interpretacijsko-povijesna ruta Varaždinskim bregima, postavljeno jedanaest interpretacijskih ploča.

Kako navode sredstva za projekt realizirana su iz fonda za udružene turističke zajednice, putem natječaja koji provodi Hrvatska turistička zajednica. Lokacije na kojima su postavljene interpretacijske ploče su: Andrijina kula u Knegincu, Bauerov bunar na Banjščini, Kurije i klijeti Varaždin Brega, Dvorac Šaulovec, Župna crkva Svih Svetih u Beletincu, Župna crkva svetog Ilije Proroka u Svetom Iliji, Kurija Pust, Kurija Kussy ( Zlatne gorice), Kurija Trem, Bijeli dvori, Kurija Mažuranić-Valenteković.

- Potaknuti ljudskom znatiželjom koja nas navodi da otkrivamo ono što se zbivalo prije nas, vjerujemo da će nas ove ploče suočiti s prošlošću kako bismo razumjeli sadašnjost. Uvažavanjem povijesti razvijamo osjećanje ponosa, poštovanja i pripadanja te oblikujemo vlastiti identitet - naveli su iz turističke zajednice

Komentari