grad ivanec

Foto - Radovanskim vatrogascima nova garaža za smještaj navalnog vozila i opreme

Objavljeno: 26.01.2024. 12:08

Zadnja izmjena: 26.01.2024. 12:08

U nazočnosti predstavnika Grada Ivanca, gradske Vatrogasne zajednice i suradnika, kod vatrogasnog doma u Radovanu jučer je održana svečana primopredaja i simbolično otvaranje novoizgrađenog garažnog prostora za smještaj navalnog vozila i opreme.

Obraćajući se okupljenima, predsjednik DVD-a Nikola Habunek podsjetio je da je Grad Ivanec još u ožujku 2021. predao DVD-u na korištenje novo vozilo i opremu vrijednu 200.000 eura. No, kako je ono bilo preveliko za postojeću garažu pa je stajalo na otvorenom i bilo izloženo atmosferilijama i mogućnosti oštećenja, u međuvremenu su se tražila rješenja za gradnju novog prostora. 

- Sve je krenulo od sklapanja sporazuma o financiranju vatrogastva između Grada Ivanca i Vatrogasne zajednice. Izgradnjom ove garaže napravljena je dobra stvar za čitavu zajednicu. Garaža je lijepa i funkcionalna i ponosni smo što je u njoj smješteno jedno od najjačih, ako i najjače, navalno vozilo na području djelovanja Vatrogasne zajednice Grada Ivanca - rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zdenko Đuras.

'Pratimo potrebe vatrogastva'

Okupljenima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić te izrazio zadovoljstvo gradnjom nove garaže.

- U svakoj prilici ističem da je vatrogastvo jedina operativna snaga na koju možemo računati u slučaju bilo kakvih nepogoda. Jedini način da vam zahvalimo za sve što činite za zajednicu jest da vam nabavimo potreban vozni park i opremu koja će vam omogućiti kvalitetno djelovanje. Stoga Grad već više godina kontinuirano, u povećanim iznosima, prati potrebe vatrogastva. Potvrđuje to i podatak da smo od 2018. do 2023. u vatrogastvo usmjerili gotovo 1,1 milijuna eura - rekao je gradonačelnik Milorad Batinić.

Komentari