obilazak radova

FOTO: Radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića Novi Marof u punom su jeku

Radovi na Dječjem vrtiću Novi Marof u punom su jeku, a u to su se uvjerili i gradski vijećnici u pratnji izvršne gradske vlasti prilikom obilaska radova na projektu dogradnje vrtića te nedavno završene energetske obnove.
Objavljeno: 20.02.2020. 19:26

Zadnja izmjena: 20.02.2020. 19:27

Radovi na Dječjem vrtiću Novi Marof u punom su jeku, a u to su se uvjerili i gradski vijećnici u pratnji izvršne gradske vlasti prilikom obilaska radova na projektu dogradnje vrtića te nedavno završene energetske obnove.

Ova dva projekta koja će doprinijeti većem standardu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Novom Marofu vrijedna su gotovo 13 milijuna kuna.

– Napravili smo kratki obilazak da pokažemo gradskim vijećnicima i izvršnoj vlasti što se sve radi i kamo se ulaže gradski novac – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako su ujedno obišli gradilište s projektantima i izvođačima radova kako bi uvidjeli u kojoj su fazi gradnje.

– Možemo biti prezadovoljni dinamikom izvođenja radova, ali i samim izgledom građevine. Kao što je rekao nadzorni inspektor, bit će to jedna od najsigurnijih građevina u Novom Marofu. Tu je i prekrasno uređeno igralište koje ćemo dodatno proširiti na radost sve djece, a kad se čitav okoliš uredi bit će to jedna krasna zaokružena priča – istaknuo je Jenkač.

Projekt energetske obnove vrijedan je 2,8 milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850 tisuća kuna. Rekonstrukcija i dogradnja vrtića, teška preko 9 milijuna kuna, sufinancira se 85 posto bespovratnim sredstvima Europske unije preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Komentari