općina beretinec

Foto - Radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta u Općini Beretinec se privode kraju

Objavljeno: 29.03.2023. 12:26

Zadnja izmjena: 29.03.2023. 12:26

Na području Općine Beretinec se privode kraju radovi na modernizaciji 1,7 kilometara nerazvrstanih cesta.

Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 238.900 eura. Radovi na rekonstrukciji devet nerazvrstanih cesta započeli su krajem listopada prošle godine, a ovih dana uspješno završavaju. Oni su, između ostalog, obuhvaćali pripremne i zemljane radove, odnosno donji i gornji postroj te postavljanje prometne signalizacije, a njihovom će se realizacijom omogućiti nesmetano i sigurno odvijanje prometa.

- Budući da na ovim dionicama nerazvrstanih cesta stanje nije bilo zadovoljavajuće za sigurno odvijanje prometa, njihova sanacija bila je prijeko potrebna. Općina Beretinec kontinuirano ulaže u modernizaciju, sanaciju i održavanje nerazvrstanih cesta na svom području kako bismo svim našim mještanima osigurali jednake uvjete za život. Cilj nam je bio podići sigurnost prometovanja, pa su ove dionice nerazvrstanih cesta proširene, kolnici su rekonstruirani i položen je završni sloj asfalta - rekao je načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec.

Inače, Općina Beretinec, paralelno s tijekom ovih radova, nastavlja prijavljivati infrastrukturne projekte koji se odnose na daljnje održavanje i asfaltiranje cesta, izgradnju javne rasvjete, povećanje prometne sigurnosti i opremanje sportskih građevina na natječaje ministarstava i europskih fondova.

Komentari