općina vinica

Foto - Radovi na obnovi dvorca Opeka napreduju, obišao ih načelnik Štimec

Objavljeno: 26.07.2022. 08:28

Radovi na rekonstrukciji dvorca Opeka u punom su jeku nakon što je zdanje izgrađeno u 17. stoljeću propadalo više od 50 godina, a radove je obišao načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

Podsjetimo, radovi se odvijaju u sklopu EU projekta "Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi" koji je vrijedan preko 43 milijuna kuna. Skoro 30 milijuna kuna sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok ostatak sredstava sufinancira Varaždinska županija kao osnivač škole.

Kako je rečeno prilikom načelnikovog obilaska, gradilište se dobro organiziralo, ima dovoljno ljudi, a radna atmosfera je zadovoljavajuća. Trenutno se radi rekonstrukcija, odnosno demontaža krovišta i nadgrađa sjevernog krila, a i započelo se s rekonstrukcijom istočnog krila i uskoro kreće demontaža na južnom krilu.

Načelnik Štimec je dodao kako će se projektom obnove dvorca Opeka Općina Vinica visoko pozicionirati - Čekamo već 40 godina pa ćemo se strpjeti još dvije godine kako bi se projekt izrealizirao - zaključuje Štimec.

Komentari