Mjesec dana nakon što je položen kamen temeljac za novu školu, u Općini Sveti Ilija na građevini se, unatoč sada već ljetnim vrućinama, radi punom parom…

- To je najveći iznos ulaganja u obrazovanje na području Varaždinske županije od kada postoji Republika Hrvatska. Prva građevinska dozvola izdana je prije više od 17 godina, iz čega se vidi kako je bilo teško doći do jednog ovakvog, povijesnog i kapitalnog projekta za našu općinu – priopćio je načelnik Marin Bosilj nakon što je Vlada Republike Hrvatske odobrila projekt.

 

Škola u roku 18 mjeseci

Riječ je, podsjetimo, o projektu o kojem se govori gotovo dva desetljeća, a za kojega je Hrvatska vlada kroz Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurala 80 posto od ukupno potrebnih 50 milijuna kuna za izgradnju. Varaždinska županija izgradnju škole sufinancira s 15 posto potrebnih sredstava, dok ostatak od pet posto otpada na samu Općinu Sveti Ilija. Škola bi trebala biti izgrađena u roku od 18 mjeseci.

Vrtić u roku 14 mjeseci

U ožujku ove godine, kao što smo pisali, Općina Sveti Ilija započela je i s izgradnjom dječjeg vrtića vrijednog 14,5 milijuna kuna, pri čemu 70 posto sredstava osigurala iz Fonda za ruralni razvoj, a postoji mogućnost da veći dio ostatka potrebnih sredstava također osigura iz državnih izvora. Vrtići će imati površinu od 1159 kvadratnih metara, te će se u njemu moći smjestiti 60 djece vrtićke i 20 djece jasličke dobi. Najavljeni rok dovršetka vrtića je 14 mjeseci.

 

Ključne riječi: sveti ilija, Sveti Ilija,

Komentari

29.06.2020. 14:24h Zadnja izmjena: 29.06.2020. 14:38

Foto: Dino Možek