grad varaždinske toplice

Foto - Ratković: Usred noći vandali uništili dvorište topličke osnovne škole

Objavljeno: 21.12.2022. 18:30

Zadnja izmjena: 21.12.2022. 18:30

Kako javljaju iz Grada Varaždinske Toplice, u gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su dvorište topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića koje je proglašeno najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj i time prouzročili štetu od preko 15 tisuća kuna.

Iz Grada dodaju kako su vandali otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali eko učionice, otpilili grane borova, prerezali vrtnu klupu, razbili staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su posadili učenici, a najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali, vjerojatno pilom. Kako je rekla ravnateljica Goranka Štefanić, u uređenje vrta uloženo je puno novaca, a sada će morati platiti još više da poprave štetu. Vandalski čin najoštrije je osudila i gradonačelnica Dragica Ratković.

- Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša Osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni - rekla je Ratković.

Komentari