sjećanje na domovinski rat

FOTO Ratne fotografije, predmeti i naoružanje - u palači Herzer otvorena izložba 7. gardijske brigade PUMA

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.12.2017. 20:01

Zadnja izmjena: 12.12.2017. 20:15

Foto: Viktor Hranić

Povodom obilježavanja 25.obljetnice osnutka 7.gardijske brigade PUMA, danas je u palači Herzer otvorena izložba o toj vojnoj postrojbi, a ona je samo jedna u nizu programa priređenih tom prigodom, među kojima su između ostalog koncerti, kazališna predstava i likovna kolonija.

Na izložbi su predstavljeni različiti predmeti i fotografije iz ratnih vremena, ratno naoružanje korišteno u Domovinskom ratu posuđeno od Udruge „Karlovački počasni vod ZNG '91“, kao i vojna odlikovanja koja je za izlaganje ustupila Predsjednica Republike Hrvatske i Ured predsjednice RH. 

- PUME žele ostvariti dodatnu društvenu vrijednost i naše aktivnosti provode branitelji i još uvijek smo u stanju ponuditi mnogo sadržaja koji su prihvatljivi i zanimljivi cijelom društvu - rekao je tajnik PUMA Igor Tkalec i dodao kako je centralno obilježavanje 25. obljetnice 22. prosinca koje počinje misom te polaganjem vijenaca državnog vrha, kao i ostalih braniteljskih udruga.

Izložba je otvorena do 21. siječnja iduće godine, a otvorenju su između ostalih prisustvovali gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi zamjenici, predsjednik županijske skupštine Alen Runac i Mons. biskup Josip Mrzljak.

 

 

Komentari