općina cestica

Foto - Redovita sjednica cestičkih umirovljenika: Uskoro obnova njihovih prostorija

Objavljeno: 29.04.2024. 10:07

Zadnja izmjena: 29.04.2024. 10:07

Zbog uređenja Društvenog doma i prostorija Udruge umirovljenika u Gornjem Vratnu redovitu izvještajnu sjednicu Skupštine članovi Udruge umirovljenika Općine Cestica održali su u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec.

Pozdravnu riječ gostima sjednice uputio je predsjednik Milan Borak. Uz čelnike Općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i predsjednika Općinskog vijeća Darka Majhena sastanku su bili prisutni i predstavnici umirovljeničkih udruga iz Hrvatske i Slovenije.

Iz Hrvatske to su bili predstavnici udruga Prigorčica, Trnovec Bartolovečki, Gornji Kneginec, Svibovec-Sračinec, Petrijanec, Margečan, Donja Voća i Vinica, a iz susjedne Slovenije bili su predstavnici umirovljeničkih udruga iz Cirkulana, Ormoža i  Zavrča. Sjednici su nazočili i članovi DVD-a Babinec, Lovrečan – Dubrava i Križovljan - Cestice te predstavnici Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

Nove prostorije za umirovljenike

Jednoglasno je usvojen predloženi dnevni red, a na prijedlog predsjednika Milana Boraka, jednoglasno su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice. Tako su u radno voditeljstvo izabrani Štefanija Borak, Danica Bednjanić i Stjepan Mumlek koji je nastavio voditi sjednicu. 

Čestitku na uspješnom radu rukovodstvu uputio je i načelnik Mirko Korotaj te naglasio da je u tijeku kompletno uređenje i obnova Društvenog doma Gornje Vratno u kojem su i prostorije cestičkih umirovljenika koje će se također obnoviti, a sama obnova trebala bi završiti do iduće godišnje skupštine. Za obnovu kompletne zgrade Društvenog doma Gornje Vratno iz Europskih fondova osigurano je 700 tisuća eura, a za spomenutu investiciju iz Proračuna Općine Cestica izdvojit će se 100 tisuća eura.

Komentari