međimurska županija

Foto - Riznicu Međimurja u Noći muzeja razgledalo 1.500 posjetitelja

Objavljeno: 29.01.2022. 18:28

Zadnja izmjena: 29.01.2022. 18:42

Međimurje se u ovogodišnju Noć muzeja uključilo s nikad bogatijim programom, a Muzeja Međimurja Čakovec posjetilo je čak 1.500 građana, čemu je također pridonijela i Riznica Međimurja.

Građani su imali priliku besplatno razgledati postav Muzeja Međimurja Čakovec, Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu, Centra dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu, Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, Ekomuzeja Međimurje malo u Međimurskoj palači turizma u Čakovcu, Oldtimer muzeja u Selnici i etno zbirku Župnog dvora u Donjem Vidovcu.

Muzej Međimurje Čakovec s obilježavanjem Noći muzeja krenuo je od jutarnjih sati radionicama na kojima su školarci imali priliku isprobati i upoznati tehnologiju virtualnih (VR) i naočala za hologramske projekcije (HoloLens). Na službenom otvorenju Noći muzeja održala se promocija Knjige legendi i turističkoga proizvoda projekta „Living castles“ kojoj su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. U Noći muzeja po prvi puta su se uključili i Ekomuzej Međimurje malo i Centar dr. Rudolf Steiner u Čakovcu.

U prostorima Centra dr. Rudolfa Steiner postavljena je izložba učenica Srednje graditeljske škole Čakovec Elene Fegeš i Dore Mežnarić koje su predstavile svoj koncept autorskih umjetničkih djela pod nazivom Darkness Light. Podršku mladim umjetnicama pružili su, između ostalih, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Komentari