FOTO: Rock mjuziklom Marofčani proslavili 30. obljetnicu osnutka svoje župe

Objavljeno: 26.10.2014. 20:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Alen Matušin

Izvor: galerija-images/novi marof - obljetnica zupe

Ove subote, 25. listopada, velika dvorana novomarofskog Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" bila je premala za oko tristotinjak građana i vjernika, koji su nazočili svečanom programu proslave 30. obljetnice posvećenja svoje crkve i osnutka župe Sv. Antuna Padovanskog.

U ime Grada Novog Marofa okupljene je pozdravio novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić, a kao predstavnik župljana i u ime pastoralnog vijeća nazočnima se prigodnim govorom obratio i poznati novomarofski poduzetnik Zlatko Meštrić.

Gvardijan franjevačkog samostana u Novom Marofu, fra Vitomir Glavaš, u svom govoru osvrnuo se na tridesetogodišnju povijest Crkve u Novom Marofu, posebno ističući one koji su dali svoj duhovni ili materijalni doprinos za njezinu izgradnju.

Središnja točka programa bio je duhovni rock mjuzikl "Život za život“ u izvedbi zagrebačkog Zbora Kolbe i Novog Svitanja, a pred okupljenima prigodno je zapjevala i Klapa Novi Marof.

Zanimljivo, sve do 1984. godine, kako se moglo čuti na svečanosti, Novi Marof ni prije ni poslije 2. Svjetskog rata na svom užem gradskom području nije imao nikakvog sakralnog obilježja, čak ni raspela.

Poslovi vezani uz gradnju crkve i franjevačkog samostana započeli su tek u lipnju 1982. godine, a crkva zbog tadašnjih političkih okolnosti nije izgrađena na tzv. Štuku, odnosno u središtu grada, kao što je to isprva bilo planirano.

{gallery}novi marof - obljetnica zupe{/gallery}

Komentari