Općina Cestica

Foto - Roditeljima novorođenih Cestičanina općina dodjelila potpore

Objavljeno: 05.09.2023. 18:16

Zadnja izmjena: 05.09.2023. 18:22

U Općini Cestica roditeljima 14-ero novorođene djece uručene su jednokratne novčane potpore od po 270 eura, odnosno ukupno 3.780 eura, izvijestili su iz te općine.

Nazočne roditelje i djecu na prigodnom prijemu pozdravio je općinski načelnik Općine Mirko Korotaj, upoznavši pritom roditelje s aktivnostima koje Općina Cestica provodi na području brige o djeci i mladima. Istaknuo  je da se krenulo u dogradnju dječjeg vrtića kako bi sva djeca mogla koristiti usluge vrtića, a dogradnja će biti završena kroz godinu dana. 

Iz Općine ističu i da je ovih dana dogovorena izgradnja nove POS zgrade u Cestici kako bi se mlade obitelji mogle osamostaliti, a moći će kupiti ili iznajmiti stanove.

A ovo je tek prva potpora koju su dobili okupljeni najmlađi mještani Općine Cestica. Naime, očekuje ih potpora u vidu subvencioniranja boravka u vrtiću te brojne potpore kojim će im Općina pomagati tijekom njihova školovanja kao i za vrijeme studiranja, istaknuo je općinski načelnik Mirko Korotaj.

Ujedno, roditelji su pozvani da budu aktivni u komunikaciji s Općinom te da daju prijedloge o tome na koji im način ona može dodatno pomoći, navodi se u priopćenju.

Komentari