Općina Sračinec

Foto - Roditeljima novorođenih Sračinaca načelnik Novoselec uručio poklon

Objavljeno: 09.12.2023. 08:52

Zadnja izmjena: 09.12.2023. 08:59

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec uručio je roditeljima novorođenčadi poklon Općine u iznosu od 150 do 300 eura, najavivši tom prilikom da će iduće godine biti realizirana dogradnja vrtića, izvijestili su iz te Općine.

U drugoj polovini ove godine u Općini Sračinec rodilo se 13 beba, a Novoselec ističe kako ga veseli svaki put kada se susretne s obiteljima s prinovom. 

- Mogu vam već sada najaviti da iduće godine treba biti realizirana nova dogradnja dječjeg vrtića, kojom ćemo dobiti kapacitet za četiri nove odgojne skupine. Jamčim vama roditeljima da ćete svoju djecu moći upisati na dječji vrtić u Sračinec, da će mjesta biti i da će djeca imati izvrstan standard boravka u vrtiću - naglasio je načelnik Novoselec. 

Najavio je da će dobiti sredstva iz središnjeg proračuna za predškolski odgoj, koja će iduće godine malo pomoći roditeljima i odgajateljicama u vrtiću, no većina će biti utrošena za dogradnju vrtića, a 2025. godine ta će se sredstva u većem iznosu usmjeriti u smanjenje cijene vrtića koju plaćaju roditelji i povećanje primanja zaposlenica vrtića.
 

Komentari