GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

FOTO: Rukometaši GRK Varaždin 1930 pokazali veliki sportski karakter i pobijedili ekipu iz Umaga

Objavljeno: 03.02.2019. 10:18

Zadnja izmjena: 03.02.2019. 10:18

Foto: Damir Ivančić

Mlada i poletna ekipa GRK Varaždin 1930 prikazala je, sinoć u Graberju odličnu i čvrstu igru kojom je obuševila svoje navijače ali i pobijedila vrlo dobru ekipu Umaga 28:26 (13:10).

Pred punom sportskom dvoranom u Graberju, nošeni svojim navijačima Dabrovi uvijek igraju maskimalno požrtvovno nimalo se ne štedeći. 

Varaždinci su odlično krenuli u susret i poveli na samom početku susreta. Međutim, Umag se nije predavao i stalno je držao rezultatski priključak. Na odmor ipak odlaze Varaždinci s prednošću od tri gola.

U drugom dijelu susreta rukometaši Umaga sve više pritišću i uspijevaju stići Varaždince te u 48. minuti čak i vode 21:22. Međutim, nije se dogodio crni sportski scenarij u kojem se raspada ekipa koja je do tada vodila. Dabrovi su pokazali veliki momčadski karakter i prevladao je pobvjednički duh te odlični Vidaček i Špruk vraćaju prednost na stranu Varaždinaca. "Točku na i" ovog susreta stavlja Frano Vujović točno minutu i pol prije kraja kada Varaždin odlazi na tri razlike 28:25.

"Pokazali smo karakter"

Vidno zadovoljni trener GRK Varaždin 1930 Ilija Puljević, naglasio je kako je na naplatu stigao mukotrpni rad ekipe u posledjnjih nekoliko mjeseci.

- Nedostajao nam je puno Novak i njegov šut iz vana. Isto tako još nismo uspjeli registrirati Šerića koji bi nam jako pomogao, naročito u obrani  ali i u napadu. Od svega je najvažnije da se nismo predali kada je Umag preuzeo vodstvo. Nije nam pobjegao na dva, tri, razlike nego smo se mi brzo vratili čime smo pokazali karakter. Trebamo samo ovako nastaviti raditi, ići tekmu po tekmu i rezultati će i dalje dolaziti, izjavio je neposredno nakon utakmice Puljević.

Ovom pobjedom Varaždin je ostao u igri za vrh prvenstvene ljestvice i donedavno nedostižne Lige za prvaka. Četvrtoplasirana ekipa Rudan ima tri boda više ali uz ovakvu igru ništa nije nedostižno jer do kraja ovog dijela prvenstva ima još pet kola. Sljedeće subote Varaždin ide u goste Gorici.

Komentari