ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

FOTO Rukometašice ŽRK Koka moraju se oprostiti od Europe naredne sezone

Objavljeno: 29.05.2020. 19:00

ŽRK Koka redovno trenira u GSD Varaždin u ritmu ponedjeljak, srijeda petak, a tako će biti do 19. lipnja kada rukometašice odlaze na ljetnu pauzu.

Tijekom srpnja imat će vođene treninge u Fitness centru Kinezis, također tri puta tjedno. Pripreme za novu sezonu počet će u prvom tjednu kolovoza. Prema sada dostupnim informacijama prvenstvo u 1. HRL za žene trebalo bi početi sredinom rujna. – Naredne sezone mogli bi igrati Europu, Challenge Cup ali nećemo iz financijskih razloga, tvrdi izvršni direktor ŽRK Koka Damir Premužić.

Jedna od ključnih igračica prvog sastava ŽRK Koka Suzana Furjan smatra da su i ove sezone mogle uhvatiti treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. – Teško nam je pao prekid prvenstva. Bile smo sigurne da možemo osvojiti 3. mjesto. Isto tako dugo smo se nadale da će biti nastavak sezone. Ovako se moramo zadovoljiti četvrtom pozicijom, dodala je Furjan.

Za vrijeme karantene izazvane korona krizom, rukometašice su samostalno održavale formu i slale treneru video zapise treninga. Sada su ponovo u dvorani i na svakom treningu ih ima 12 ili 13, a povremeno nedostaju samo one koje nisu iz Varaždina i okolice.

- Završeno su dva tjedna fizičkih priprema, one igračice koje nisu s nama samostalno su nastavile s treninzima tako da ćemo sve biti spremne za nastavak treniranja, najavila je Furjan.

Komentari