evo detalja

Foto - S radom počeli Centri izvrsnosti Varaždinske županije

Objavljeno: 14.10.2023. 14:28

Zadnja izmjena: 14.10.2023. 14:28

Foto: Varaždinska županija

Centri izvrsnosti Varaždinske županije danas su službeno počeli s radom. Centri izvrsnosti Varaždinske županije u 17 godina svog djelovanja postali su nacionalno prepoznati projekt po čijem modelu su se razvijali centri izvrsnosti u brojnim županijama i gradovima Republike Hrvatske. 

Danas radi 12 centara izvrsnosti iz znanja i pet strukovnih centara izvrsnosti. U Prvoj gimnaziji Varaždin djeluju tri takva centra - Centar izvrsnosti iz informatike koji je najstariji , zatim Centar izvrsnosti iz biologije, kao i Centar za šah, rekla je ravnateljica Janja Banić.

Uspješan rad u Prvoj gimnaziji Varaždin poželjelio im je župan Anđelko Stričak te nadodao:  

-S učenicima se mnogo radi, za njih se organiziraju brojni sadržaji, a u sklopu svake škole organizirane su zadruge i učenički klubovi i to je doista dokaz da se brine o svemu. Uvjeren sam da im Varaždinska županija kao osnivač daje jako dobre temelje- rekao je župan Stričak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek je  naznačio kako je prije sedamnaest godina  bilo 200 učenika, a tada je bio aktualan Centar izvrsnosti iz matematike.

-Danas smo upisali  760 učenika s kojima radi više od 150 mentora. To su brojevi koji sigurno zaslužuju veliko poštovanje i ovakav početak nove školske godine u radu centara izvrsnosti to i zaslužuje – rekao je pročelnik.

Komentari