140 tisuća eura

Foto - Sanacija štete od poplave u Ljubešćici uskoro kreće: Ovakvi prizori postaju prošlost

Objavljeno: 15.04.2024. 12:42

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 12:57

Foto: Lidija Filipović

Nakon što je 12. ožujka došlo do izljevanja potoka Ljuba voda u Općini Ljubešćica i te prostore su obišli direktor Hrvatskih voda za naše području Milan Rezo zajedno s načelnikom Nenadom Horvatićem, danas je potpisan ugovor kako bi se sve posljedice sanirale.

Naime, kako je naglasio Horvatić, do potpisivanja ugovora došlo je samo mjesec dana nakon izlijevanja.

- Direktor Rezo donio nam je ugovor vrijedan 140 tisuća eura koji će se utrošiti za sanaciju dijela potoka Ljuba voda. Zahvaljujem se Hrvatskim vodama na prontnom reagiranju i nadam se da nas uskoro očekuje početak radova. Trenutno se radi parcelacija i snimanje i kroz idućih nekoliko dana očekuju nas radovi – rekao je.

'Uredit ćemo i cijeli vodotok'

Ožujak su obilježili povijesni rekordi oborina na području Varaždina pa tako i Općine Ljubešćica, naglasio je direktor Rezo te dodao:

- Nakon što smo obišli taj prostor, obećali smo da će Hrvatske vode kroz hitne intervencija osigurati dovoljna sredstva kako bi sanirali taj dio. Ukupna dužina je 600 metara, a izdignut ćemo pristupni put prema kućama i osigurati miran san svih stanovnika uz taj dio potoka. U ovom trenutku smo i u postupku evidentiranja potoka Ljuba voda na području Općine od Bednje do kamenoloma i na taj način osigurat ćemo građevinsku česticu s dovoljnim širinama. Kroz projektnu dokumentaciju i apliciranje na EU fondove osigurat ćemo sredstva i urediti cijeli taj vodotok kako bi bili mirni od bilo kakvih poplava.

 

Komentari