Grad Ivanec

Foto - Grad Ivanec: Sanirali županijsku prometnicu pa je previše suzili, a aktivirao se i odron

Objavljeno: 16.08.2023. 19:14

Zadnja izmjena: 16.08.2023. 20:29

Potaknut pozivom ogorčenih građana, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić obišao je novouređenu dionicu županijske prometnice Gačice-Cerje Tužno-Lukavec (ŽC 2064) i utvrdio da su prigovori građana utemljeni te zatražio od Županijskih cesta (ŽUC) hitno rješavanje problema.

Na novouređenoj dionici, čija je sanacija koštala 350.000 eura osiguranih iz Fonda solidarnosti EU, ne samo da se već aktivirao odron, već je tijekom radova cesta u zavoju sužena na širinu od samo 4 metra, pa nema šanse da se mimoiđu teretna vozila ili teretno vozilo s autobusom. Pokazalo je to i mjerenje na licu mjesta, izvijestili su danas iz Grada Ivanca. 

Prilikom radova u zoni klizišta prijašnja je prometnica, koja je, ukupno s bankinom bila široka 5,5 metara i na kojoj se nesmetano mogao odvijati promet teretnih i osobnih vozila, sužena na nepunih 5,00 metara. Međutim, u tih 5,00 metara ulazi i asfaltni rigol širine 0,50 m. Kako je sa suprotne strane ceste izvedena betonska kanalica, a nakon što će se iscrtati horizontalna signalizacija, ispada da je širina kolnika – samo 4,00 metra, utvrdili su iz Grada.

Sredinom srpnja Vijeće Mjesnog odbora Gačice poslalo je dopis ŽUC-u kojim je ukazalo na novonastali problem i apeliralo da se rubnjaci pomaknu na prijašnju razinu. Upozoreno je pritom da bi sadašnje stanje moglo dovesti do prometnog kolapsa i mogućih prometnih nesreća. Do danas nikakvo povratno očitovanje nisu dobili. S obzirom na očite manjkavosti u projektu sanacije klizišta, Grad Ivanec je od ŽUC-a zatražio povratno očitovanje i hitno rješavanje navedene problematike, izvijestili su iz Ivanca.

Komentari