Antunovo v Marofu

Foto - "Sastanak" pod zvijezdama s Klapom Marof

Objavljeno: 05.06.2022. 19:47

Zadnja izmjena: 05.06.2022. 19:50

U subotnjem programu poznate novomarofske manifestacije „Antunovo v Marofu”, nakon tradicionalnog Sastanka u traperu uslijedio je romantični 'sastanak' pod zvijezdama. Naime, nakon rocka i novog vala, na pozornicu terase Kulturnog centra Ivan Rabuzin popela se Klapa Marof i koncertom za pamćenje proslavila svoj rođendan.

Klapa osnovana davne 2006. godine svoj jubilarni 15. rođendan nije mogla proslaviti zbog epidemiološke situacije pa je to odrađeno ove godine, iako su već dosad proslavili 16. obljetnicu postojanja.

- Bilo je stvarno lijepo, okupilo se oko 130 ljudi te je ovo bila prilika da kao dio programa za Dane Grada Novog Marofa proslavimo i našu obljetnicu i Antunovo. Izveli smo presjek pjesama svih ovih godina koje smo radili, od zagorskih popularnih, pa do izvornih klapskih. Gošće su nam bile članice ženske vokalne skupine Zipka – izjavio je Robert Štorga, voditelj Klape Marof koja trenutno broji devet članova koji probe održavaju otprilike jednom do dva puta tjedno, ovisno o vrsti nastupa za koji se pripremaju.

Koncert je iz prvog reda pratio i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Sretan sam što su zatvaranja i korona restrikcije iza nas i što nas je vrijeme poslužilo da možemo uživati u prekrasnom koncertu naše Klape na otvorenom, pod zvijezdama. Ovom prigodom želim im čestitati i njihov rođendan i poželjeti da više nijedan ne preskočimo. Vidim da su građani zaista uživali te ćemo i ubuduće organizirati još koncerata na otvorenom jer je očigledno da je ljudima druženja i zabave kronično nedostajalo – rekao je Jenkač.

Komentari