22. Memorijal BKH

FOTO: Savez BMW Moto Klubova Hrvatske posjetio Varaždinske Toplice

Objavljeno: 27.09.2019. 08:57

Zadnja izmjena: 27.09.2019. 08:57

U nedjelju, 22. rujna, BMW Moto Klub Varaždin bio je domaćin 22. Memorijala BKH (savez BMW Moto Klubova Hrvatske). Riječ je o tradicionalnom okupljanju, koje osim ugodnog druženja za cilj ima i posjet jednoj sredini. Ove godine sudionici Memorijala zaputili su se u Varaždinske Toplice.

Predsjednik BMW Moto Kluba Varaždin Zoran Divjak istaknuo je kako posjet obavezno uključuje razgledavanje muzeja ili arheološkog nalazišta, kao i obilazak jednog gospodarskog subjekta. - Varaždinske Toplice imaju uistinu bogat izbor zanimljivih lokaliteta stoga ne čudi što su sudionici ovoga okupljanja bili oduševljeni, kako gostoprimstvom naših domaćina tako i zanimljivostima koje smo vidjeli. Obilazak Varaždinskih Toplica započeli smo posjetom gradskome groblju, gdje su zapaljene svijeće za sve one koji vise ne voze s nama – rekao je Divjak.

S obzirom na nedjelju i neradni dan, posjet nekom proizvodnom pogonu nije bio moguć. A kako se tradicija ne bi prekinula, sudionici Memorijala obišli su Restoran Bernarda.

- Restoran Bernarda zapravo najbolje oslikava sve ono što su Varaždinske Toplice bile kroz svoju dugu povijest, ali i sve ono što predstavljaju danas. Ulaganjima u rast turističke ponude i njegovanjem tradicijske gastronomske ponude, Bernarda je pokretač novog zamaha u razvoju zdravstvenog turizma. Imali smo uistinu topli doček domaćina – istaknuo je predsjednik Divjak.

Vesele sudionike 22. Memorijala BKH potom su gradonačelnica Dragica Ratković i direktorica ureda Turističke zajednice Lana Husnjak, provele ulicama Varaždinskih Toplica. U gradskom Zavičajnom muzeju i Arheološkom parku „Agua Iasae“, ravnateljica muzeja Spomenka Vlahović ispričala je najzanimljivije crtice iz bogate topličke povijesti.

Komentari