Čamcem za Vukovar

Foto - Sedmorica Malobukovčana preko Drave i Dunava krenuli na Ovčaru položiti vijence

Objavljeno: 18.06.2024. 18:33

Zadnja izmjena: 18.06.2024. 18:51

Sedmorica Malobukovčana u ponedjeljak su krenula na pothvat koji još dosad nitko nije poduzeo; krenuli su na riječni put dug 300 kilometara iz Malog Bukovca preko Drave i Dunava do Vukovara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su tijekom Domovinskog rata ondje izgubili živote, izvijestili su danas iz Općine Mali Bukovec. 

Njihov put će trajati četiri dana te se očekuje da će Malobukovčani,  predvođeni kapetanom čamca Mariom Lovrekom, u Vukovar stići u četvrtak u popodnevnim satima, kada će se uputiti na Ovčaru i na groblje.  Cijeli pothvat je organiziran pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec, čiji načelnik Darko Marković svojim sumještanima u ovom putovanju pruža punu podršku.

– Obaveza svih nas je čuvati sjećanje na sve koji su dali svoj život za domovinu u kojoj danas mirno živimo, ali i na sve one civile koji su žrtve tih strahota. Moramo im pružiti podršku, stoga svojim sumještanima, koji su se uputili na povijesnu plovidbu za našu općinu, na njihovom putu želim puno sreće, mirne vode i dobar vjetar u leđa – poručio je Marković.

Komentari