brojni sadržaji

Foto - Selo kod Ludbrega sa svega 40-tak stanovnika dobilo oazu mira i opuštanja

S obzirom da sjever Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima koji žele otkrivati prirodu i sve blagodati koje ona donosi sa sobom, supružnici Janković odlučili su se okušati u ovom sve popularnije obliku turizma...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.07.2022. 07:31

Zadnja izmjena: 03.07.2022. 07:42

Na pitoresknim brežuljcima nedaleko Ludbrega, u mjestu Segovina, s prvim su danom svibnja supružnici Anita i Miroslav Janković otvorili Kuću za odmor Janković.

S obzirom da sjever Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima koji žele otkrivati prirodu i sve blagodati koje ona donosi sa sobom, supružnici Janković odlučili su se okušati u ovom sve popularnije obliku turizma. Na upuštanje u ovakav pothvat potaknuo ih je, kažu, gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Pričalo se da na području grada Ludbrega fali smještajnih jedinica. Malo smo razmišljali o tome i odlučili probati. Mislili smo: Zašto ne? Lokacija na kojoj se nalazi kuća je stvarno mirna, nema prometa i to je ono što ljudima treba. Da dođu negdje gdje im nitko neće smetati i gdje će se moći skroz opustiti, pustiti radio, ne brinuti o tuđim pogledima - započinju svoju priču supružnici Anita i Miroslav Janković.

'Oaza mira i opuštanja'

Okrupnili su stoga četiri parcele i krenuli u stvaranje oaze mira i opuštanja. Kuću su uredili u tradicionalnom domaćem štihu da bi se njihovi gosti osjećali kao kod kuće, a okućnicu obogatili cvijećem, ukrasnim grmljem, klupama, kućicama za ptice, vrtnim ljuljačkama, šaljivim slamnatim čovječuljcima, minijaturnim šetnicama te zabavnim porukama izrezbarenim na drvenim daskama. Uistinu jedna originalna kulisa.

- Uređivali smo sve skoro dvije godine. Bilo je tu puno posla, ali nismo žurili i postavljali si rokove. Uživali smo u procesu i izradi svakog detalja koji krasi kuću i okućnicu. Ideje su dolazile same od sebe, a vodeću riječ oko uređenja imala je supruga - priča nam Miroslav koji zajedno s Anitom u kući za odmor provodi svaki slobodan trenutak.

- Uvijek ima posla, posebno oko okućnice. Evo sad je sezona košnje. Površina je velika pa treba to održavati. A, i kad nema toliko posla dođemo čisto provjeriti je li sve uredu - kažu. To im doduše nije problem jer žive svega petstotinjak metara dalje.

Što sve kuća ima

Njihova kuća za odmor sastoji se od kuhinje povezane s blagovaonom i dnevnim boravkom, spavaće sobe, kupaone i vanjske terase koju krasi velika okućnica.

- Uredili smo i spa zonu tako da gostima nudimo luksuzni unutarnji jacuzzi te infracrvenu saunu. Tu je i montažni vanjski bazen, igralište za djecu, igralište za košarku, badminton, odbojku, mali nogomet, vanjski roštilj s drvima, set za kotlovinu, kotlić za gulaš. Slobodno se koristi sve što se ovdje nalazi, pa tako i voćnjak koji obiluje raznim vrstama voćaka te vrt u kojem je zasađeno povrće te aromatično i začinsko bilje - objašnjava Miroslav koji je zadovoljan dosadašnjim interesom i reakcijom gostiju.

Komentari