onako kako su se igrali naši stari

FOTO Selske igre u Tuhovcu uveličale i malonogometne legende iz kultne 'Kutije šibica'

Objavljeno: 16.08.2017. 14:09

Zadnja izmjena: 16.08.2017. 14:09

Kako smo ih već i bili najavili, zanimljive i dinamične seoske igre u Tuhovcu održane su ove nedjelje. Snage su se odmjerile u tradicionalnim igrama, s kojima su se nekada zabavljali naši djedovi i bake.

>> Ove seoske igre i dalje čekaju sudionike i publiku - dođite, zabava je zajamčena

Ove godine u Tuhovcu se okupilo šest ekipa, svaka s 10 do 12 natjecatelja. Zadaci nisu bili nimalo lagani, iako iznimno zabavni, kako za same natjecatelje, tako i za mnogobrojnu publiku koja se okupila na igralištu Nogometnog kluba Polet. Snage su se odmjeravale u vožnju tački, tuhovečkoj alci, skakanju u vreći, piljenju trupaca starim ručnim pilama, bacanju kamena s ramena, kao i nezaobilaznom potezanju užeta.

Gostovale legende malog nogometa

Pobjedu u ukupnom plasmanu na kraju je odnijela ekipa Štuk. Drugo mjesto pripalo je Starom gradu, a treće Malom Parizu. U natjecanju su još sudjelovale ekipe Trga slobode, Bereka i Selčaka. Program Selskih igara bio je obogaćen i jednom posebnom nogometnom utakmicom – susretom ekipa Grada Varaždinskih Toplica i Legendi "Kutije šibica". Ukratko, došli su igrači koji su nekoć žarili i palili na najjačem malonogometnom turniru u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji.

Iako su Legende, poput Edina Derviščauševića, Tomice Kemfelje ili Branka Fištera, poznatije po svojim malonogometnim bravurama, koje godinama pokazuju na najjačem malonogometnom turniru, zagrebačkoj "Kutiji šibica", potvrdili su kako se jednako dobro snalaze i na velikom zelenom travnjaku. U susretu protiv domaćina, ekipa Varaždinskih Toplica, gosti iz Zagreba slavili su rezultatom 5:1. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković malonogometnim legendama uručila je zahvalnicu za njihov dolazak kojim su uveličali ovogodišnje Lovrečevo.

Komentari