Grad Varaždin

Foto - Šestorica branitelja nakon 35 dana hodanja stigli u Dubrovnik

Objavljeno: 05.07.2023. 20:12

Zadnja izmjena: 05.07.2023. 20:17

Nakon 35 dana hodanja i prijeđenih 1100 kilometara, šestorica hrvatskih branitelja iz Varaždina i Krapinsko-zagorske županije stigla su u Dubrovnik u sklopu projekta „Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika“, priopćeno je danas iz Grada Varaždina.

 Tijekom hodnje, na mnogim spomen obilježjima poginulim braniteljima u gotovo svakom mjestu na putu prema Dubrovniku, hodači su upalili svijeće i odali počast poginulim braniteljima, navodi se u priopćenju.

Svečani doček hodača-branitelja od kojih su četvorica iz Varaždina, a dvojica iz Krapinsko-zagorske županije organiziran je kod spomen križa na 
brdu Srđ iznad Dubrovnika. Dočekala su ih i pozdravila izaslanstva Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, ministarstava hrvatskih branitelja i unutrašnjih poslova i dr..

Uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i Ministarstva hrvatskih branitelja, pomoć Varaždinske županije te donacije brojnih sponzora, hodnju branitelja kojom su povezana dva grada-heroja organizirala je podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije (UHDDR Zabok) u partnerstvu s Udrugom pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin i Udrugom veterana 7. gardijske brigade „PUMA“, zaključuje se u priopćenju.

Komentari