'Lik 2023.'

Foto - Ovi učenici varaždinskih osnovnih i srednjih škola napravili su najbolje animacije

Objavljeno: 07.03.2023. 12:16

Zadnja izmjena: 07.03.2023. 15:11

Foto: Borna Sabolić

Danas je u prostorima I. osnovne škole u Varaždinu održana izložba otvorenja županijskog natjecanja za učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna.

Izložba je nosila umjetničko vizualni ton te je bila popraćena različitim radovima iz raznih područja umjetnosti, u kojima je glavni zadatak učenika bio izraditi digitalnu animaciju u trajanju od 15 do 30 sekundi. Na ovogodišnje je natjecanje pristiglo 98 digitalnih animacija učenika iz 36 osnovnih škola iz Varaždinske županije te 15 stop-animacija učenika pet srednjih škola. Izložbu je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je ujedno dodijelila diplome učenicima koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto.

- Izuzetno mi je drago da danas mogu prisustvovati ovoj županijskoj izložbi iz vizualnih umjetnosti i dizajna. Željela bi pohvaliti rad naših mentora i učenika koji su zaista svoj trud, snage, znanje i vještine pretočili u jedne digitalne animacije. Vjerujem da im ove godine nije bilo lako u tome da bi svojim likovima udahnuli život. Umjetnost i kreacija daju smisao našem životu. Naši dragi učenici su u svaki svoj rad utkali dio sebe – rekla je Silvija Zagorec.

Učenici osnovnih škola koji su izradili najbolje animacije su:

  1. Dora Mlakar, VII. OŠ Varaždin, mentorica Iva Šarić
  2. Elena Novak, VI. OŠ Varaždin, mentor Ivan Duić
  3. Lucia Bijažić, I. OŠ Varaždin, mentorica Dina Zebec

Učenici srednjih škola koji su izradili najbolje animacije su:

  1. Emanuel Rožić, Druga gimnazija Varaždin, mentorica Terezija Mlinarić
  2. Vida Huzjak, Medicinska škola Varaždin, mentorica Terezija Mlinarić
  3. Monika Ključarić, Srednja škola Novi Marof, mentorica Barbara Frntić

Komentari