ADVENT U VARAŽDINU

FOTO Sinoć smo snimili dašak Adventa - evo kako je izgledao grad navečer

Objavljeno: 29.11.2020. 07:28

Zadnja izmjena: 29.11.2020. 08:57

Foto: Dino Možek

Varaždin je sinoć bio nestvarno lijep, kao da je stvarno stigao pravi dašak čarobnog Adventa u grad. Malobrojni prolaznici uživali su u viđenom i sigurno su ostali očarani viđenim prizorima.

U "novom normalnom" uz postrožene epidemiološke mjere ovi prizori još su ljepši i svečaniji. Prava bajka Adventa u Varaždinu se najbolje može vidjeti po noći uz prigodnu rasvjetu, što je zapazio i naš fotoreporter.

Nastavljamo sa svečanim raspoloženjem jer je danas je i prva nedjelja došašća. Prvom nedjeljom došašća, za razliku od građanske godine čiji ciklus započinje 1. siječnja, započinje novi ciklus liturgijske godine u Crkvi.

"Vrijeme došašća je dvojakog značaja: vrijeme priprave na svečanosti Božića, u kojima se slavi prvi dolazak Sina Božjega k ljudima, a ujedno i vrijeme u koje se preko ovoga spominjanja misli upravljaju na iščekivanje drugog Kristova dolaska na svršetku vremena. Iz ova dva razloga predstavlja se vrijeme došašća kao vrijeme predanog i radosnog iščekivanja.", stoji u Općoj uredbi Rimskog misala, br. 39.

Sadašnje vrijeme i izazovi s kojima smo suočeni poklopilo se s vremenom došaća, a koje će nam možda pomoći da ga lakše prebrodimo.

Komentari