grad ivanec

Foto - Širom Ivanca postavljeni novi znakovi, a riječ je o ovome

Objavljeno: 26.12.2021. 09:58

Zadnja izmjena: 26.12.2021. 09:58

Turistička zajednica grada Ivanca širom ivanečkog gradskog područja proteklih je dana postavila novu smeđu signalizaciju, odnosno nove putokaze.

Putokazi vode prema pojedinim smještajnim objektima za turiste (tzv. kuće za odmor s pričom), lokalnim turističkim atrakcijama i OPG-ovima na području Ivanca. Smeđa signalizacija postavljena je na više lokacija – u centru Ivanca te u naseljima Punikve, Margečan, Seljanec, Lukavec i Gačice.

Pojedina rješenja su, radi dizajniranja vizuala u cilju povećanja vidljivosti i skretanja pozornosti potencijalnih posjetitelja, rađeni u suradnju s vlasnicima smještajnih kapaciteta.

- Naime, pošto se smeđa signalizacija postavlja uz prometne pravce u nadležnosti Hrvatskih cesta, ŽUC-a i Grada Ivanca, potrebno je ispoštivati razne formalne pretpostavke i dobiti potrebne dozvole za to. Stoga posebno zahvaljujem Gradu Ivancu i gradskom Upravnom odjelu za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša na vrlo kvalitetnoj suradnji oko pripreme prometne i tehničke dokumentacije - rekao je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš.

Inače, postavljanje putokaza obavlja se temeljem odluke i terminskog plana koji je donijelo Turističko vijeće. Njome su obuhvaćeni lokaliteti i kapaciteti od šireg turističkog značenja, a obavlja se u skladu s predviđenim fazama realizacije i financijskim mogućnostima. Postavljanje putokaza tek je jedna ad aktivnosti u sklopu projekta cikloturizma i promocije Ivanca kao Planinarskog grada. Radove je izvršila tvrtka Crtorad.

Komentari