grad lepoglava

Foto - 'Školski sportski dan' u Lepoglavi okupio oko 900 djece

Objavljeno: 28.09.2022. 08:49

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 08:49

Oko 900 učenika iz osnovnih škola i vrtićkih mališana iz vrtića s područja Grada Lepoglave okupilo se u Lepoglavi na "Školskom sportskom danu".

Riječ je o sportskoj manifestaciji koju je u okviru obilježavanja Europskog tjedna sporta, u suradnji s OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave. Manifestaciju je financijski poduprlo Ministarstvo turizma i sporta, a ni ovog puta nije izostala potpora Grada Lepoglave.

- Sport je izuzetno važan segment razvoja zajednice. Posebno je važno da se njime bavi što veći broj djece te je zbog toga zadovoljstvo vidjeti ih ovom prigodom u tolikom broju. Grad Lepoglava dugi niz godina, s ciljem razvoja sporta, provodi programe slične ovom. Drago nam je da pri tom imamo potporu Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora i Varaždinske županije. Ovakve aktivnosti provodit ćemo i dalje kako bi u sportske aktivnosti uključili što veći broj djece - rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Sudionici "Školskog sportskog dana" natjecali su se u trčanju i graničaru. Najuspješniji među njima primili su medalje, a svi okupljeni učenici i vrtićki mališani zabavili su se uz nastup posebnog gosta - Luke Bulića, koji ih je uoči natjecanja zagrijao pjesmom.

Komentari