redovna izvještajna skupština

Foto - Skupština HVIDR-e Ivanec: 'Prošle godine proveden velik broj projekata, ovaj je najvažniji'

Objavljeno: 23.02.2024. 13:10

Zadnja izmjena: 23.02.2024. 13:15

Udruga HVIDRA Ivanec održala je u restoranu Ivančica u Lepoglavi svoju redovnu Izvještajnu skupštinu, kojoj je nazočilo 21 delegat, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te ostali gosti.

Između ostalog, predsjednik HVIDR-e Ivanec Vjekoslav Špac podnio je Izvješće o radu u 2023., u kojemu je uz brojne programe, izdvojio Memorijale sjećanja na poginule hrvatske branitelje, obilježavanja datuma vezanih uz Domovinski rat, posjet područjima gdje su u doba Domovinskog rata boravili hrvatski branitelji s našega područja, a predavanja u školama izdvojio kao jedan od ključnih programa. Posebno je istaknuo uređenje Memorijalnog centra Domovinskog rata u Ivancu u suradnji s UDVDR Ogranak Ivanec, u kojega su, dodao je, uložena velika sredstva donatora i sponzora, kojima je Špac i ovom prigodom izrazio zahvalnost.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivanca Zdenko Đuras dodao je kako mu je, kao osobi koja je u doba Domovinskog rata pohađala osnovnu školu, iznimna čast i zadovoljstvo biti u društvu ljudi koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne Hrvatske.

- Živimo u slobodnoj Domovini zahvaljujući Vama, Vi ste temelj Hrvatske, i nama mlađima je zadovoljstvo slušati iskustva iz Domovinskog rata. Pozivam da u tome ustrajete, a posebno među generacijom školaraca, što već dulje vrijeme i uspješno radite. Čestitam Vam na odrađenim programima, posebno na uređenju Memorijalnog centra Domovinskog rata, koji je na ponos Vas, ali i svih nas, cijeloga kraja i bila mi je čast što sam Vam mogao pomoći u jednom tako velikom projektu - rekao je Đuras.

Komentari