Povodom Dana grada

FOTO: Škvarić na svečanoj sjednici: "Pretprošlu i prošlu godinu najradije bismo zaboravili"

Povodom obilježavanja Dana grada, u nazočnosti članova Gradskog vijeća te brojnih gostiju i uzvanika, u lepoglavskom je Domu kulture 7. prosinca održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave.
Objavljeno: 09.12.2018. 13:03

Zadnja izmjena: 09.12.2018. 13:09

Povodom obilježavanja Dana grada, u nazočnosti članova Gradskog vijeća te brojnih gostiju i uzvanika, u lepoglavskom je Domu kulture 7. prosinca održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave.

Na početku svim je nazočnima dobrodošlicu poželio predsjednik Gradskog vijeća, Robert Dukarić koji je rekao da se Grad Lepoglava, što je vidljivo, razvija i ima budućnost.

- Imperativ nam je ići dalje, da se razvijamo i težimo nečem višem. Zbog toga ne smijemo biti zadovoljni učinjenim – poručio je Dukarić istaknuvši da je u vizijama razvoja Grada Lepoglave spremiti se za 4. industrijsku revoluciju i pri tome još snažnije pružiti potporu mlađim naraštajima osiguranjem besplatnih udžbenika, besplatnog prijevoza te besplatnog pohađanja vrtića.

O brojnim je realiziranim projektima i planovima za budućnost, kad je razvoj Grada Lepoglave u pitanju, govorio gradonačelnik Marijan Škvarić. Pri tom je pohvalio vladu i odluke kojima je omogućila izdašnije punjene gradskog proračuna u odnosu na prethodne dvije godine.

- Pretprošlu i prošlu godinu najradije bismo, zbog gubitka polovice proračuna, u Gradu Lepoglavi zaboravili. Do toga je došlo zbog loše politike. Danas, zahvaljujući vladi, naš proračun se s razine od oko 12 milijuna kuna, koliko je iznosio prošle godine, podignuo na 29 milijuna kuna - poručio je Škvarić.

Izaslanik predsjednika vlade, saborski zastupnik Anđelko Stričak je kazao da je prije nekoliko godina na istom mjestu slušao o problemima nemogućnosti provođenja razvojnih projekata zbog nedostatka sredstava za njihovu realizaciju, a da danas sluša kako se ti projekti realiziraju upravo zahvaljujući dobrim potezima ove vlade.

Među brojnim uzvanicima sjednici su nazočili i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i ministra obrane, državni tajnik u Ministarstvu obrane, Zdravko Jakop, saborski zastupnik Milorad Batinić, izaslanica potpredsjednika vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Jelena Zrinski Berger, izaslanica ministrice znanosti i obrazovanja, savjetnica ministrice, Sanja Horvatić, zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak te predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, Alen Runac.

Komentari