Grad Lepoglava

Foto - Škvarić: U prva tri mjeseca realizirani projekti vrijedni gotovo pola milijuna eura

Objavljeno: 29.03.2024. 11:29

Zadnja izmjena: 29.03.2024. 11:37

U prva tri ovogodišnja mjeseca Grad Lepoglava je proveo osam projekata vrijednih 490 tisuća eura, a investicije se nastavljaju i dalje jer su Gradu odobreni projekti poput izgradnje ceste u Patačićevoj i izgradnje vatrogasnog doma.

 Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić izvijestio je o realizaciji projekata na sjednici Gradskog vijeća održanoj ovoga tjedna, odgovarajući na upit jednog od vijećnika.  

- Nešto manje od pola milijuna eura u prva tri mjeseca je nešto s čime se moramo pohvaliti i samo je dokaz da ovo vodstvo Gradske uprave i dalje ne staje u svojim radovima za razvijanje Lepoglave. Tako su nam iz Ministarstva regionalnog razvoja odobrena dva projekta. Za izgradnju ceste u Patačićevoj ulici  odobreno nam je 30 tisuća eura, a drugi oboreni projekt je za brdsko-planinsko područje za izgradnju vatrogasnog doma odobreno nam je 65 tisuća eura – kazao je gradonačelnik Škvarić.

Dodao je i da je Lepoglavi odobreno i 220 tisuća eura za uređenje društvenog doma u Višnjici, nastavljaju se i ulaganja u TKIC, za koji su od Ministarstva branitelja dobili 12 tisuća eura za izgradnju rampe za osobe s invaliditetom te 20 tisuća eura za izgradnju i uređenje završnog dijela terase. Uz to, dobiveno je i 208 tisuća eura za sanaciju od prirodnih nepogoda, za ceste i klizišta, pri čemu je sanirano četiri klizišta na području Lepoglave, a nastavlja se sanacija klizišta u Gornjoj Višnjici, gdje su od Hrvatskih vodila dobili sufinanciranje u iznosu od 65 posto ukupne vrijednosti, izvijestili su iz Grada Lepoglave. 
 

Komentari