Međunarodni festival čipke u Lepoglavi

Foto - Slovenski dan u Lepoglavi obilježen uz glazbu, tradicionalna jela i vrhunska vina

Objavljeno: 17.09.2023. 18:46

Zadnja izmjena: 17.09.2023. 18:54

Drugi dan održavanja 27. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, subota je bila u znaku Slovenije, zemlje - partnera ovogodišnjeg festivala čipke, a slovenski gosti su predstavili svoju bogatu folklornu tradiciju te ponudili i tradicionalna jela slovenske kuhinje te vrhunska vina, izvijestili su danas iz Grada Lepoglave.

Na priredbi Okusi Hrvatske i Slovenije, u festivalskom šatoru na terasi restorana Ivančica, ponuđena su tradicionalna slovenska i jela lepoglavskog kraja, među kojima su bile i slovenska potica, bledske kremšnite i mlinčani kolač te birana vina iz slovenskog Jeruzalema i Kaznionice u Lepoglavi.

Na Slovenskom danu publici su se predstavili članovi Gradske glazbe iz Kamnika, orkestra koji djeluje već 175 godina, a uz koji su nastupile i mažoretkinje Društva kamniških mažoretkinja Veronika. U glazbenom programu nastupili su i članovi Folklorne skupine Ivanjkovci iz Ormoža te Limena glazba Ormož, navodi se u priopćenju.

Na Slovenskom danu predstavile su se i mlade slovenske flautistice, članice kvarteta flauti Inuaria, koje su u lepoglavskoj crkvi priredile dojmljiv koncert. Glazbeni program na Slovenskom danu završio je koncertom poznatog slovenskog kantautora Zorana Predina, koji je na terasi restorana Ivančica nastupio s gitaristom Igorom Polakom. 

Uoči predstavljanja Republike Slovenije zahvalu Gradu Lepoglavi za ponuđeno partnerstvo na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu čipke uputila je Tamara Plankar iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju.

Komentari