panoramski kotač

Foto - Sve zanimljivosti o panoramskom kotaču, novoj atrakciji varaždinskog Adventa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.12.2021. 17:58

Zadnja izmjena: 03.12.2021. 17:59

Foto: Dino Možek

Predstavnici Grada Varaždina i Turističke zajednice danas su predstavili novu atkaciju na ovogodišnjem Adventu - panoramski kotač koji je stigao iz najrenomiranije svjetske tvornice ovakvih naprava, talijanskog Lamborghinija.

Panoramski kotač omogućit će posjetiteljima da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive. Postavljen je u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvjetljen Varaždin bit će zaista nezaboravan. Ovaj poseban užitak pogodan je za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola kotača moći će se smjestiti četiri osobe. Posjetitelji će se moći voziti svakim danom od podneva pa sve do ponoći, a vikendom od 10 ujutro do ponoći. Cijena ulaznice je 40 kuna za odrasle, za mlade do 18 godina je 30 kuna dok je za djecu do 5 godina besplatno.

- Ova atrakcija Turističku zajednicu i Grad Varaždin ne košta ništa jer smo ju zahvaljujući partnerima, tvrtki Fest, dobili za 0 kuna. Ovo je zapravo jedini takav kotač u Hrvatskoj, nešto slično se priprema u Osijeku, ali za sada smo jedini - rekla je Jelena Toth, direktorica TZ Grada Varaždina.

'Najbolji u Hrvatskoj'

- Bez obzira na sve hejtere, ja sam siguran da je varaždinski Advent najbolji Advent u Hrvatskoj u ovom trenutku. Mi imamo jednu krasnu atrakciju i ja vjerujem da će naši gosti uživati - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. 

 

Komentari