OD OVE DO IDUĆE SUBOTE

Foto - Smotrom povijesnih postrojbi započelo obilježavanje Dana Varaždinske županije

Dani Varaždinske županije započeli su smotrom povijesnih postrojbi i svečanim prijavkom županu Varaždinske županije, vožnjom kočijama, jahanjem za djecu, druženjem s pripadnicima povijesnih postrojbi...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.09.2021. 10:41

Zadnja izmjena: 04.09.2021. 10:41

Foto: Dino Možek

Od danas pa sve do 11. rujna organizirani su Dani Varaždinske županije, dok se sam Dan županije slavi 8. rujna, na blagdan Male Gospe koja je zaštitnica Županije.

Svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije održat će se u utorak u 18 sati, a danas je dan započeo smotrom povijesnih postrojbi i svečanim prijavkom županu Varaždinske županije. Nakon toga uslijedila je vožnja kočijama, jahanje za djecu, druženje s pripadnicima povijesnih postrojbi kod Starog grada Varaždin.

- Postrojbe nam govore o našoj burnoj prošlosti, a njihove bogate odore govore da su ih također nosili najvažniji i najhrabriji ljudi tog doba. Danas te postrojbe koristimo kao uspomenu te u protokolarne i turističke svrhe. Gdjegod se pojavljuju, izazivaju oduševljenje te su definitivno dodatan iskorak u promociji Varaždinske županije - rekao je tim povodom župan Anđelko Stričak.

Također, danas u 12 sati građani će čuti glasan pucanj Kuburaške udruge Maruševec i pucanj iz topa Građanske garde Varaždin u čast Varaždinske županije.

Komentari