sjednica skupštine

FOTO: Snažna podrška Grada Lepoglave udruzi "Sport za sve" iz Višnjice

Objavljeno: 02.03.2020. 19:26

Zadnja izmjena: 02.03.2020. 19:29

Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica održala je 29. veljače u Višnjici svoju redovitu sjednicu Skupštine koju je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić iskoristio kako bi višnjičkim rekreativcima čestitao na postignućima ostvarenima u 2019. godini.

- Ponosni smo na rezultate koje postižete i prezentirate Višnjicu i Grad Lepoglavu na državnoj razini. Posebno je važno što u svom radu potičete rekreaciju i stil života u kojem sport ima važnu ulogu. U tome vas prati i Grad Lepoglava no zadovoljstvo je da podršku dobivate i od svojih mještana kao i domaćih gospodarstvenika. Da bi ste dalje bili tako uspješni, uz ljudski je faktor važna i sportska infrastruktura za koju se brine Grad Lepoglava. Naime, u protekloj smo godini izgradili sportsko igralište u Zlogonju, a ove ćemo godine urediti postojeće igralište u Bednjici te je u planu uređenje postojećih sportskih terena u samom centru Višnjice gdje planiramo izgraditi i tenisko igralište – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je na Skupštini primio zahvalnicu koju je
Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica dodijelila Gradu Lepoglavi.

Vrijedni rezultati

Da su postignuti rezultati u protekloj godini bili značajni govori i Izvješće o radu koje je članovima Skupštine podnio predsjednik Udruge Mario Galinec. Od rezultata svako treba istaknuti osvajanje naslova prvaka na 25. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu te drugo mjesto ženske ekipe na 15. Festivalu sportske rekreacije za žene održanom u Virovitici čemu je prethodila pobjedna višnjičkih rekreativki na županijskom natjecanju. Pored toga, Udruga je u 2019. organizirala niz sportskih manifestacija.

Domaćini festivala

I ova će godina biti izuzetno aktivna što se višnjičkih rekreativaca tiče. Uz tradicionalne aktivnosti koje provodi, ove će godine USR "Sport za sve" Višnjica biti domaćin 26. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu. Potporu Udruzi za organizaciji Festivala dao je Grad Lepoglava osiguravši u proračunu 120.000 kuna za pokrivanje organizacijskih troškova. Čestitke Udruzi na Skupštini je uputio i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop koji je istaknuo da kao mještanin Višnjice zna što za Višnjicu predstavlja ova Udruga.

Komentari