preko 300 izvođača na sceni

FOTO: Ne, sinoć nije bio koncert rock zvijezde već izvedba ''Carmine Burane'' koju je slušalo oko 6000 ljudi

Kantata „Carmina Burana“ njemačkog skladatelja Carla Orffa, djelo koje je praizvedeno 1937. godine u Frankfurtu na Majni, jedno je od najomiljenijih iz razdoblja 20. stoljeća, a jučer je po prvi put biti izvedeno na prostoru Varaždina i Varaždinske županije - u sklopu Dana Varaždinske županije....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2019. 08:56

Zadnja izmjena: 15.09.2019. 15:31

Foto: Dario Jurčević, Koncertni ured/ Facebook

Kantata „Carmina Burana“ njemačkog skladatelja Carla Orffa, djelo koje je praizvedeno 1937. godine u Frankfurtu na Majni, jedno je od najomiljenijih iz razdoblja 20. stoljeća, a jučer je po prvi put biti izvedeno na prostoru Varaždina i Varaždinske županije - u sklopu Dana Varaždinske županije.

Izvedba ovog djela dio je projekta „Drava nas spaja“, a njeni su nositelji Glazbena škola u Varaždinu - čiji je Varaždinska županija osnivač; zatim Konservatorij za glasbo in balet Maribor, Chorus angelicus i Koncertni ured Varaždin. Monumentalno djelo Carla Orffa, svjetski poznatu kantatu za orkestar, zbor i solo pjevače, daroviti će učenici Glazbene škole u Varaždinu izvesti i dva dana kasnije u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru zajedno sa učenicima Konzervatorija iz Maribora i pjevačima varaždinskog zbora Chorus angelicus.

U ovom velikom međunarodnom projektu sudjeluju tako čak tri mješovita zbora, zbor Chorus angelicus i simfonijski orkestar. Solističke uloge povjere su sopranistici Ivani Lazar, baritonu Armandu Puklavcu i tenoru Danilu Kostevšeku. Izvedbu u Varaždinu dirigirat će profesorica varaždinske Glazbene škole Dada Ruža, a mariborsku rođeni Varaždinac, a danas profesor mariborskog Konzervatorija, Slavko Magdić. 

Kako je jučer bilo ispred Arene i tko je sve bio - pogledajte u našoj fotogaleriji!

Komentari