svečana sjednica

Foto - Sračinec slavi svoj dan: Aglomeracija, širenje vrtića i jedinstveni projekti

Kako je tom prilikom, između ostalog, rekao načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, najveći dio ovogodišnjeg proračuna vrijednosti 24,4 milijuna kuna utrošen je na asfaltiranje nerazvrstanih prometnica...
Objavljeno: 30.09.2022. 21:37

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 21:39

Foto: Boris Matijašec

Općina Sračinec slavi svoje dane, a svečana sjednica Općinskog vijeća prilika je da se općinska vlast osvrne na realizirane projekte, ali i kako bi se najavili novi.

Kako je tom prilikom, između ostalog, rekao načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, najveći dio ovogodišnjeg proračuna vrijednosti 24,4 milijuna kuna utrošen je na asfaltiranje nerazvrstanih prometnica. Također, Općina je realizirala projekt malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Svibovcu Podravskom te se realizira i projekt optičkog interneta, uređena je Osnovna škola te je završena aglomeracija na području općine. Načelnik je najavio i širenje dječjeg vrtića do kraja godine za još četiri nove skupine te je dodao kako je Općina Sračinec jedina općina u Hrvatskoj koja je vlastitim sredstvima opremila školu s interaktivnim ekranima, a nije osnivač škole.

- Kao i proteklih godina, ove smo godine proveli preventivne preglede za rano otkrivanje raka dojke za žene za što smo izdvojili 100 tisuća kuna. Pregledom je obuhvaćeno gotovo 300 žena. Također, oko 200 muškaraca obuhvaćeno je preventivnim pregledom za rano otkrivanje raka prostate za što je izdvojeno 40 tisuća kuna. To je jedinstven projekt na području Republike Hrvatske kojim pokazujemo da nam je važno zdravlje naših sumještana - rekao je Novoselec.

'Najuređenija općina u županiji'

Dan Općine Sračinec, u ime župana Anđelka Stričaka, mještanima je čestitao i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

- Ovdje sam prije 30 godina dolazio na svoje radno mjesto i ovdje poznajem gotovo svaku kuću i ulicu. Mogu sa sigurnošću reći da je ovo najuređenija općina naše županije. Sve projekte radite zato da bi ljudi ovdje ostali. Ovdje se radi veći vrtić, ovdje se rade stambeni prostori, rade se stanovi, ovdje život teče dalje. Kao Županija ćemo i dalje pratiti vaše projekte - rekao je Križanić.

'Želimo iskoristiti potencijale Drave'

Predstavivši projekte Općine Sračinec, čestitkama se pridružio i predsjednik županijske organizacije HNS-a Krunoslav Lukačić.

- Ono što želimo u budućnosti je iskoristiti potencijal rijeke Drave. Zajedno s Gradom Varaždinom i Općinom Petrijanec pripremamo jedan projekt Drava: Europska Amazona u sklopu kojeg bismo napravili biciklističke i trail staze, edukacijski centar te akvarij sa svim riječnim ribama koje žive u Dravi. Mislim da bi to, uz ostale projekte, uvelike pridonijelo životu u Općini Sračinec - rekao je Lukačić.

Komentari