vaučeri hzz

Foto - Srednja škola Ludbreg krenula s obrazovanjem odraslih

Objavljeno: 14.02.2024. 11:03

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 11:03

Srednja škola Ludbreg krenula je s obrazovanjem odraslih, a riječ je o vaučerima, programima u sklopu sustava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ravnatelj škole Josip Zdelar zadovoljan je što se njegova škola uključila u ovakvu razinu obrazovanja.

- Pokazalo se to jako dobrim, u prilog tome govori interes, trenutno je prijavljeno 28 kandidata. Krenuli smo s prve dvije grupe, u svakoj je deset kandidata. Naš plan je da do kraja godine kroz program prođu još tri grupe, odnosno sveukupno 50 kandidata -rekao je.

Uručivši ravnatelju Zdelaru donaciju od 40 tisuća eura za pokretanje nabave opreme i radova za Praktikum za zavarivanje, župan Anđelko Stričak je naglasio važnost cjeloživotnog obrazovanja.

- Nastojimo da naše srednje škole uz ono potrebno obrazovanje daju mogućnost usavršavanja tog učenika i dalje, odnosno da učenici mogu dobiti nadogradnju postojećeg znanja, stvoriti nove vještine, ali i ostvariti mogućnost prekvalifikacije. U suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenuli smo ove programe u kojima sudjeluje većina naših srednjih škola- rekao je župan.

Grad Ludbreg također je pomogao rad spomenutog praktikuma s 25 tisuća eura. Gradonačelnik Dubravko Bilić je istaknuo kako obrazovanje odraslih školu pozicionira u sustav cjeloživotnog obrazovanja.

Komentari