jubilarna obljetnica

Foto - Srednja škola Ludbreg proslavila 10. obljetnicu, ravnatelj otkriva sljedeće planove

Objavljeno: 12.05.2023. 16:29

Zadnja izmjena: 12.05.2023. 16:29

Foto: Boris Matijašec

Danas je održan zadnji dan proslave Dana škole i desete obljetnice osnutka Srednje škole u Ludbregu. Povodom proslave je danas, osim održavanja dana otvorenih vrata, održana i svečana sjednica U prostorima Centra za kulturu i informiranje 'Dragutin Novak'.

Srednja škola Ludbreg je, kako je tom prilikom rečeno, u deset godina postojanja doživjela veliki porast u broju učenika, ali i djelatnika škole. Ravnatelj Josip Zdelar spomenuo je činjenicu da je 2013. godine srednju školu upisalo 32 učenika, dok ih je ove godine upisalo 255. U zadnjih deset godina škola je ispratila 514 maturanata te su ove godine pokrenuli nove smjerove. Ravnatelj je također spomenuo koji su sljedeći planovi za školu.

- Srednja škola Ludbreg ima velike planove. Istaknuo bih da nam je primarni interes izgraditi novu školsku zgradu, u kojoj će učenici imati još bolje uvjete školovanja, za što je ishođena i pravomoćna građevinska dozvola, kako bi imali sve na jednome mjestu, dvoranu za TZK, učionice i praktikume, jer smo sada na tri lokacije, što je organizacijski s obzirom na broj učenika jako teško izvedivo - rekao je Zdelar.

'Objedinjenje prostora'

Svečanoj sjednici prisustvovao je i Željko Posavec, profesor strukovne grupe predmeta u Srednjoj školi Ludbreg, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine.

- Ovdje sam se zaposlio 2014. godine te tu radim i danas, tada smo još bili smješteni u Osnovnoj školi Ludbreg te se nastava odvijala u popodnevnoj smjeni zbog redovne nastave osnovnoškolaca ujutro. Trenutno smo na tri lokacije, adionica nam je smještena na drugoj lokaciji, opremljena vrhunskim HAAS strojevima, druga takva škola u Hrvatskoj. Ipak, želja nam je objediniti te sve prostore u jedan s dvoranom radi lakše organizacije. Provodili smo brojne projekte, imamo brojne uspjehe, a ključ toga su svi djelatnici ove škole - rekao je Posavec.

Komentari