optimistično u budućnost

FOTO: Srednja škola Novi Marof svečano obilježila 5. godišnjicu postojanja i 4. sajam poduzetništva

Objavljeno: 22.09.2018. 16:26

Zadnja izmjena: 24.09.2018. 10:16

Srednja škola Novi Marof prigodnom svečanošću te 4. Sajmom poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ obilježila je u subotu 5 godina rada i postojanja.

Prisjećajući se početaka ravnateljica Jasmina Behin istaknula je kako je osnivanje škole potaknuto željom da se učenicima, koji gravitiraju gradu Novom Marofu, pruži mogućnost nastavka srednjoškolskog obrazovanja uz što povoljnije troškove i uštedu vremena kako bi bili slobodni za više izvanškolskih aktivnosti.

- Počeli smo skromno, s par učionica i onim uredima koji su bili nužni da možemo funkcionirati. A danas imamo dvije super opremljene lokacije, energetski obnovljene objekte. Pratimo što se događa i uz bok smo e-školama i Školi za život. Spremni smo za novine i promjene. Početak je bio težak jer nitko nije znao da postoji srednja škola u Novom Marofu. Još uvijek se borimo s brojem učenika i željeli bismo da ih je više. No to je početak i vjerujem da idemo u dobrom smjeru - izjavila je ravnateljica Behin.

Inače, u školskoj godini 2018./2019. Srednja škola Novi Marof ukupno broji 113 učenika u sedam razrednih odjela, a upisana su i tri prva razreda. Nastava je organizirana u jednoj smjeni, a izvodi ju 30-ak nastavnika koji svojim radom i zalaganjem pružaju kvalitetnu nastavu iz svih nastavnih predmeta.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je na svečanosti da primjerice Ekonomski fakultet u Zagrebu pohvaljuje Srednju školu Novi Marof kao jednu od najboljih, iz koje dolaze najbolje pripremljeni budući studenti.

- To je dobra referenca naše škole, koja ne zaostaje za varaždinskima. Uvijek ponavljam da oni koji žive u Novom Marofu i okolici razmisle o upisivanju Srednje škole Novi Marof, smjerove koje nudi. Grad se uključuje maksimalno. Krenuli smo s projektom kupnje knjiga za one koji upisuju srednju školu i razveselili smo sve u prvom razredu. Nastavit ćemo i dokupljivati potrebne knjige. Želimo da se škola profilira i brendira te da se širi u smjerovima, a to je medicinski s obzirom na bolnicu u Novom Marofu i mogućnost povezivanja prakse - istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Uz prigodnu svečanost na kojoj je bio prisutan i dožupan Tomislav Paljak, održan je i Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, 4. po redu. S ciljem bolje povezanosti obrazovnog sustava i poduzetništva, sada već tradicionalan, sajam svake godine okupi sve više izlagača, a uz domaćina Srednju školu Novi Marof, predstavljaju se mala poljoprivredna gospodarstva, obrti, mali i srednji poduzetnici s područja Varaždinske županije te strukovne obrazovne institucije. Sajam je jedinstven u hrvatskom školskom sustavu. 

- Ove smo godine podijelili 22 stipendije za deficitarna zanimanja. Prvi smo u Varaždinskoj županiji što se tiče ulaganja u školstvo. Prepoznati smo i na nacionalnoj razini, među 15 smo gradova koji najviše brinu od dječjih vrtića do fakulteta - dodao je gradonačelnik Jenkač te najavio novih 60 stipendija, 30 za nadarene, 30 socijalnih, uz podizanje praga s 1800 na 1900 kuna.

 

 

Komentari