otežano prometovanje

FOTO: STANJE NA CESTAMA Pitali smo vatrogasce i PU Varaždinsku o današnjim intervencijama

Objavljeno: 13.01.2017. 19:06

Foto: Fotografija čitatelja

Današnje snježne padaline su, iako su bile najavljivane danima, svejedno uzrokovale pregršt problema svim građanima i dežurnim službama.

Čitatelji nam se javljaju s informacijama i šalju fotografije, posljednja informacija se odnosi na situaciju od odmarališta Ljubešćica prema Varaždinu gdje se promet odvija usporeno, u koloni dugoj više kilometara.

Kontaktirali smo i Policijsku upravu Varaždinsku, a prema njihovim informacijama zimski uvjeti su na svim prometnicama, promet se odvija otežano. U Varaždinu je promet slab, a prometnice se redovito čiste, odnosno čiste se onoliko koliko to dopuštaju uvjeti na cestama.

Puno veće opterećenje predstavlja autocesta, po kojoj su kamioni ispriječeni po cijeloj dužini ceste A4. Ralice čiste snijeg, te kako one čiste, tako se postepeno automobili i kamioni miču sa ceste. Autocesta je čišća u smjeru Zagreba, dok je teže prometovati u smjeru Varaždina. Vezano uz državnu cestu u smjera Zagreba, ona je prohodna te se promet odvija nesmetano.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina ističu kako vatrogasci rašćišćavaju cestu ukoliko padne drvo, a danas su imali čak nekoliko intervencija.

Današnje intervencije su bile raznolikog karaktera i opsega, te su tako vatrogasci čistili nekoliko drveta koja su pala na cestu, gasili su požar kuće u Varaždinskim Toplicama, ali su i dva puta spašavali čaplju u Ivancu.

Komentari