'čitanje na kotačima'

Foto - Stigle su knjige za bibliokombi u novomarofsku knjižnicu

Objavljeno: 10.11.2022. 13:39

Zadnja izmjena: 10.11.2022. 13:40

U Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof stigle su knjige za bibliokombi koji će od proljeća iduće godine knjige učiniti dostupne na "kućnom pragu".

Nabavom bibliokombija povećat će se dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Usluga bibliokombija bit će dostupna korisnicima na osam stajališta dnevno 30 sati tjedno.

Ruta za bibliokombi ići će preko naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, i Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo. Također, kombi će ići i kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu.

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 2 milijuna kuna, a financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,7 milijuna kuna, dok će ostatak iznosa biti podmiren iz Državnog proračuna - kažu iz knjižnice te napominju kako je u svrhu opremanja bibliokombija nabavljeno 1.500 primjeraka knjižne građe i to beletristike, stručne, znanstvene i popularno-znanstvene literature za djecu, mladež i odrasle.

Komentari