Tradicija duga 16 godina

Foto - Grad Lepoglava uručio stipendije čak trećini studenata s lepoglavskog područja

Objavljeno: 11.03.2023. 12:57

Zadnja izmjena: 11.03.2023. 12:59

Već tradicionalno u Lepoglavi se održala dodjela stipendija studentima slabijeg imovinkog statusa te studentima na temelju njihovog uspjeha u školi. Tradicija je to koju već 16 godina održava načelnik grada Lepoglave, Marijan Skvarić.

Gradonačelnik je stoga naveo kako su upravo mladi i obrazovani ljudi ti na kojima se treba temeljiti razvoj grada te im se ovim osiguranim sredstvima želi pomoći na tom putu. Na temelju natječaja po kriteriju izvrsnosti dodijeljeno je 5 stipendija, a temeljem socijalnog kriterija dodijeljeno je 29 stipendija. 

- Razvoj našeg grada mora se prvenstveno temeljiti na mladima te obrazovanim ljudima. Grad Lepoglava u njihovom nastojanju da steknu visoko obrazovanje im tu apsolutno želi pomoći. Pomažemo im na način da im dajemo stipendije, u ovom trenutku to je iznos od 700 kuna. Uveli smo dva kriterija. Prije svega nam je socijalni kriterij, ako netko ne može studirati to je samo jedna mala pomoć da im se to omogući. Drugi dio je dio poticanja izvrsnosti, uspjeha u školi te prema tome također dodjeljujemo stipendije – rekao je načelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari