STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

FOTO: STK Starr namučio GV Hennenbont TT u 1. kolu Lige prvaka

Objavljeno: 14.09.2019. 11:51

Zadnja izmjena: 14.09.2019. 12:01

U 1. kolu skupine D Lige prvaka stolnotenisači STK Starr nisu uspjeli iznenaditi prošlogodišnje pobjednike ETTU Cupa, francuski sastav GV Hennebont TT. Francuzi su pobijedili rezultaom 3:1 ali nije sve bilo tako lako tijekom meča, Varaždinci su se pokazali kao vrlo dobra ekipa iako nisu nastupilio u najjačem sastavu. 

Starr je u vodstvo doveo Sun Chia-Hung pobjedivši 3:2 Fan Sheng Penga. U drugom susretu, također vrlo izjednačenom meču malo je nedostajalo da Qiu Liang pobijedi Cedrica Nuytincka, 39. igrača svijeta,  i tako priredi prvorazrednu senzaciju. Igrač Starra je u petom setu imao vodstvo od 9:5, a potom i dvije meč lopte. No, iskusni Belgijac iz Hennebonta se izvukao te donio izjednačenje Francuzima. Za pobjedu gostiju Samuel Walker je s 3:0 nadigrao Ronalda Ređepa, a Cedric Nuytinck je zatim s 3:0 pobijedio Sun Chia-Hunga.

Sportski direktor i trener STK Starr Matthias Landfried izjavio je da su Francuzi nastupili u najjačem sastavu a da STK Starr, nažalost nije mogao nastupiti u svom najjačem sastavu. -  Pokazali smo da se možemo sjajno boriti s ovim vrhunskim francuskim timom, te nismo bez šansi u sljedećim susretima Lige prvaka, dodao je Landfried.


U drugom susretu skupine Borussia Düsseldorf je s 3:1 pobijedila Sporting Clube De Portugal.

Osim u igračkom smislu Varaždinci su se pokazali i kao odlični domaćini i organizatori vrhunske sportke priredbe kao što je susret Lige prvaka. Susret je izravno prenosila Sportska televizija dok je livestream za cijeli svijet radio najpoznatiji sportski servis LaolaTV.

Za navijače iz Varaždina bio je organiziran besplatni prijevoz autobusom do Svetog Martina, a među uzvanicima bila je Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju Francuske ambasade u Zagrebu, Igor Nekić, generalni direktor Termi Sveti Martin, Martin Srša, zamjenik načelnika Općine Sveti Martin, kao i sudionici ITTF-ovog razvojnog kampa.

Sljedeći susret skupine D Lige prvaka STK Starr igra u Lisabonu 18. listopada protiv Sporting Clube De Portugala.

 

STK Starr - GV Hennebont TT 1:3

Sportska dvorana LifeClass termi Sveti Martin

Suci: Zdenko Andrašević (assistant umpire), Ivo Žerovnik (referee), Željko Prša (umpire)

GV Hennenbont TT: Cedric Nuytinck, Samuel Walker, Quentin Robinot, Sheng Peng Fan; trener Boris Abraham. Predsjednik kluba: Bruno Abraham.

STK Starr: Chia-Hung Sun, Liang Qui, Ronald Ređep, Leon Šantek; trener Matthias Landfried.

Parovi:

  • Chia Hung Sun – Sheng Peng Fan 3:2 (11:6, 8:11, 5:11, 11:9, 11:4)
  • Liang Qui – Cedric Nuytinck  2:3 (11:9, 8:11, 10:12, 11:3, 11:13)
  • Ronald Ređep – Samuel Walker 0:3 (11:6, 11:13, 9:11)
  • Chia Hung Sun – Cedric Nuytinck  0: 3 (4:11, 4:11, 7:11)

Komentari