uz goste iz hrvatske i slovenije

FOTO Stoljetnu tradiciju vatrogastva u Martijancu mjesni DVD obilježio 122. izvještajnom sjednicom

Objavljeno: 24.01.2018. 19:16

Zadnja izmjena: 24.01.2018. 19:16

U Martijancu je održana 122. sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društvana kojoj su bila prisutna 32 dobrovoljna vatrogasna društva iz 5 županija, kao i društva iz Slovenije.

Tako su tu bila i pobratimljena vatrogasna društva - PGD Martjanci i PGD Ptujska Gora iz Slovenije, DVD Severin iz Bjelovarsko bilogorske županije i DVD Glogovnica iz Koprivničko križevačke županije, te udruge s kojima vatrogasci iz Martijanca usko surađuju. 

17 intervencija prošle godine

Na samoj sjednici bio je i prisutan dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović kao i načelnik Općine Martijanec Dražen Levak, zamjenica načelnika Općine Martijanec Lidija Harmicar, predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Besek, pomoćnik načelnika PP Ludbreg Zvonko Pintarić.

Izvješća o protekloj 2017. godini podnijeli su predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček i zapovjednik Zvonimir Somogji iz kojih se moglo vidjeti da vatrogastvo u Martijancu nastavlja dobru stoljetnu tradiciji humanog i požrtvovnog rada i djelovanja te da svake godine povećavaju svoje redove prijemom novih mladih članica i članova koji će biti budućnost vatrogastva toga društva. 

Sve zadaće i 17 požarnih i tehničkih intervencija u protekloj godini uspješno su odrađene uvijek uz dovoljan broj vatrogasaca i tehnike te sa 3 desetine djece i mladeži prisustvovali su na više od tridesetak natjecanja diljem županije, a pored vatrogasne djelatnosti aktivno su bili uključeni i u društveni život Općine Martijanec u svim prigodama i manifestacijama. Podijeljena su priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima i organizacijama, te završili svečanost uz prigodno vatrogasno druženje.

Komentari