PRISJETILI SE

FOTO Stotinjak mještana Općine Sračinec posjetilo mjesto pogibije Mire Košćaka

Objavljeno: 16.06.2018. 10:10

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:41

Općina Sračinec za svoje je mještane organizirala posjet mjestu pogibije i spomen obilježju Miri Košćaku iz Svibovca Podravskog, hrvatskom vitezu, pripadniku postrojbe specijalne policije „Roda“ Varaždin koji je položio život stradavši od srbočetničke mine 12. lipnja 1992. godine prilikom razminiranja terena.

Ove godine želja vodstva Općine Sračinec je bila da omogući svim zainteresiranim mještanima da dođu i poklone se Miri Košćaku povodom 26 godina od pogibije, pa je Općina Sračinec financijski pokrila sve troškove ovogodišnje komemoracije. Komemoraciji su nazočili članovi obitelji Mire Košćaka, izaslanik pomoćnika ministra hrvatskih branitelja i predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec sa suradnicima, načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, predstavnici braniteljskih udruga iz Sračinca, Varaždina i Slavonije, svećenici župa Sračinec Siniša Dudašek i Čačinci Nedjeljko Androš, stotinjak mještana općine Sračinec i mještani iz Čačinca.

- Drago mi je da smo se u ovako velikom broju odazvali na poziv i posjetili mjesto pogibije našeg hrvatskog heroja Mire Košćaka, koji je svoj život utkao u našu današnju slobodu. Ponosan sam na njega i na branitelje iz naše općine koji su branili Hrvatsku na svim frontovima, od istočna Slavonije i Vukovara, Zapadne Slavonije gdje smo sada, pa sve do Knina i Dalmacije. Iako je prošlo već 26 godina od pogibije našeg Mire i dalje ga se sjećamo s ponosom. Zato izražavam duboku zahvalnost organizatorima udruzi HBDDR PP Orahovica 90.-91, svim mještanima i vodstvu Općine Čačinci, što i oni svake godine odaju počast Miri Košćaku - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

 

 

 

 

Komentari