velike štete

Foto - Stričak i Božinović obišli poplavljena područja, najavljena raspodjela financijskih sredstava

Objavljeno: 17.05.2023. 13:12

Zadnja izmjena: 17.05.2023. 13:12

Nakon jučerašnjih poplava širom cijele Varaždinske županije, županiju su jutros obišli potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a župan Anđelko Stričak pritom je izvijestio o razmjerima katastrofe.

Kako je rečeno, došlo je do poplave kuća, farmi, prelijevanja vode preko ceste, klizišta i rušenja stabala. Na teren je izišlo 57 vatrogasnih postrojbi, odnosno 1.065 vatrogasaca s 245 vozila. Sada je zbog poplave još uvijek zatvoreno sedam cesta. Prijavljeno je oko 200 ulazaka vode u kuće, farme i objekte, odnosno evidentirano je ukupno 196 ispumpavanja vode.

- Sustav je posložen dobro, međutim nitko nije mogao predviđati ovako ekstremne izazove za cijeli sustav civilne zaštite. U zadnjih godina podigli smo razinu koordinacije svih žurnih službi, kao što vidite, svi funkcioniraju i ovdje. Visina šteta će, pretpostavljam, nadmašiti ono na što smo navikli. U ovom trenutku ne bih prognozirao visinu štete. To su novci koji će biti raspoređeni hrvatskim građanima i institucijama, to su hrvatski novci za hrvatske ljude - rekao je pritom Božinović.

Komentari