Općina Bednja

Foto - Stričak i Poljak obišli završene infrastrukturne radove u Općini Bednja

Objavljeno: 27.08.2023. 17:35

Zadnja izmjena: 27.08.2023. 17:45

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i načelnik Općine Bednja Damir Poljak obišli su završene radove na modernizaciji nerazvrstanih cesta i sanaciji klizišta u pet naselja u Općini Bednja, priopćeno je danas iz te općine.

Radovi modernizacije i rekonstrukcije cesta obavljeni su na cesti Vrbno – Potkova, koja je uređena i nanovo asfaltirana, a ukupna vrijednost tog posla iznosila je 207,5 tisuća eura. Iz Općine pritom ističu da je u proteklih pet godina više od 2 milijuna eura investirano u obnovu i sanaciju ukupno 192 kilometara nerazvrstanih cesta.

Osim toga, Općina Bednja finalizirala je i sanaciju sedam klizišta, ukupne vrijednosti 999 tisuća eura. Sanirano je klizište u naselju Purga Bednjanska te tri klizišta u naselju Šaša, a završeni su i radovi na klizištima Ježovec - Potkova I, Jesenje te Trakošćan. Ta klizišta na prometnicama su se aktivirala nakon potresa, a sanirala ih je Županijska uprava za ceste (ŽUC) Varaždinske županije  
bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU, ističe se u priopćenju iz Općine.

- Do sada smo na području Varaždinske županije uspjeli sanirati 25 starih klizišta zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti i Ministarstva prometa, ukupne vrijednosti 4,65 milijuna eura. Paralelno s time, uspješno smo obnovili 31 dionicu županijskih i lokalnih cesta, što je ukupno vrijedno 7,47 milijuna eura. Radi se o zaista značajnim sredstvima – kazao je župan Anđelko Stričak.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, naglasio je važnost svih radova koji su se obavljali na području Općine. - Sanirano je sedam klizišta u naših pet naselja, čime ŽUC i Varaždinska županija pokazuju da vode brigu o svim dijelovima županije. Klizište u Purgi Bednjanskoj je bilo veliko, tako da su nam sanacije klizišta bila prioritet. Imamo još toga za odraditi, no zadovoljni smo s dosadašnjim uspješno provedenim radovima – zaključio je Poljak.

Iz Općine još navode i da su u Cvetlinu u tijeku radovi na uređenju dva mosta. Te radove financiraju Hrvatske vode i Općina Bednja svaka sa po 50 posto iznosa.

Komentari