javni poziv

Foto - Varaždinska županija ove godine za poljoprivrednike izdvaja 927,9 tisuća eura

Objavljeno: 23.02.2023. 14:21

Zadnja izmjena: 23.02.2023. 14:58

Na imanju OPG Kuzmić danas se održalo predstavljanje Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinske županije u 2023. godini, a predstavilo se i 12 mjera za dodjelu sredstava. 

Tako je Varaždinska županija za dodjelu bespovratnih sredstava u poljoprivredi u proračunu osigurala 927.871 eura kroz 12 mjera, o kojima je govorio pročelnik Dragutin Vincek, a koje se svake godine financiraju. Javni poziv predstavio je župan Anđelko Stričak koji je naglasio kako se svake godine sredstva za namjenu javnog poziva povećavaju. U najavi je također dodao kako će se u utorak održati sjednica Županijske skupštine gdje će vijećnici donijeti plan razvoja Varaždinske županije do 2027. godine.  

-Kada govorimo o poljoprivrednoj proizvodnji često naglašavam da to nije samo poljoprivreda i gospodarstvo, već da govorimo i o nacionalnoj sigurnosti, dakle poljoprivrednici i njihovi proizvodi su ključ svega. Primjerice, 2021. godine za tu je svrhu bilo namijenjeno 4.3 milijuna kuna, te se javilo 1.135 poljoprivrednika, a ove godine planiramo oko 7 milijuna kuna, odnosno 927 tisuća eura. Zbog toga su nam u fokusu  gospodarske aktivnosti, pa između ostalog i turizam. Upravo izgradnja jedne gospodarsko- turističke infrastrukture bi trebala biti pokretač toga, tako da će proizvođači imati gdje plasirati svoje proizvode i ulaganja - rekao je Stričak.

Komentari