Nakon održanih pet kola Hrvatskog kuharskog kupa u pet različitih gradova diljem Hrvatske završen je 14. ciklus ovog kulinarskog natjecanja, a među najboljima našli su se i Varaždinci.

Proglašenje najboljih u ukupnom poretku nakon pet kola održano je u utorak u restoranu Štagelj u Koprivnici, a prilikom proglašenja dodijeljene su im vrijedne nagrade i kristalne kuhače. Dvodvnevna natjecanja održana su u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima, Pregradi i Bjelovaru. Na svakom natjecanju zadatak sudionika bio je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu u 14 porcija. Nakon pet kola, ukupnim pobjednikom proglašen je Dario Špehar i njegov pomoćnik Igor Jularić koji su predstavljali Hotel Plitivce i Hotel Jezero iz Plitvičkih jezera. Drugo mjesto osvojili su Nikola Domislović i Dinko Tomašić iz Park Butique Hotela u Varaždinu dok je treće mjesto pripalo još jednim Varaždincima, Marinu Samboleku i Dariu Rodešu iz hotela Turist. Kristalne kuhače dodijelili su predsjednik HKS-a, Damir Crleni, Podravkin promotor kulinarstva Dražen Đurišević te direktor prodaje GASTRO, Dukat, Dubravko Maleš.

Komentari

11.12.2019. 18:14h Zadnja izmjena: 11.12.2019. 18:14

Izvor: Hrvatski kuharski savez